Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Αναγκαία η άμεση κατασκευή νησίδας στην επικίνδυνη Λεωφόρο Ιωνίας στη Χαραυγή


Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής περιόδου είχε αναπτυχθεί συνεχής αλληλογραφία και συναντήσεις με επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να αποκατασταθεί το πολεμικό αεροπλάνο F-104 το οποίο βρίσκεται τοποθετημένο στην πλατεία Δημαρχείου και έχει υποστεί πολλές φθορές.

Στις συναντήσεις αυτές είχαν συμβάλλει οι συντοπίτες μας Γιάννης Ηλιόπουλος Αντιστράτηγος και ο Δημήτρης Δίελας Ταξίαρχος ε.α..

Σε συνέχεια των προηγούμενων συζητήσεων και σχεδιασμών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  15/4 στο γραφείο Δημάρχου  Αχαρνών συνάντηση του Δημάρχου, με εκπρόσωπο της Αεροπορίας σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών που έχει το Αεροπλάνο, στην οποία συμμετείχε ο επικεφαλής της παράταξης «για την πόλη μας» Σωτήρης Ντούρος.

Και οι τρείς συμφώνησαν για την ανάγκη να επισκευαστεί το έκθεμα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Ντούρος παρουσίασε την πρόταση που είχε γίνει στο πρόσφατο παρελθόν και η οποία βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο σχεδιασμού.  

Ο σχεδιασμός προέβλεπε την αποκατάσταση του αεροπλάνου και τη μεταφορά του σε υψηλή μεταλλική κομψή  βάση, στο κέντρο της Λεωφόρου Ιωνίας, εντός νησίδας, έναντι του Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών. 

Η πρόταση μεταφοράς στο συγκεκριμένο σημείο έγινε προκειμένου να αναδειχθεί πραγματικά και ουσιαστικά το έκθεμα, αλλά παράλληλα να συνδυαστεί με το Ναό των Ταξιαρχών οι οποίοι είναι προστάτες της Πολεμικής Αεροπορίας

Ολόκληρη η Λεωφόρος Ιωνίας, με έμφαση στο τμήμα της μπροστά από την εκκλησία και τον 5ο Παιδικό Σταθμό είναι άκρως επικίνδυνη λόγω του πλάτους και των μεγάλων ταχυτήτων που αναπτύσσουν ασυνείδητοι οδηγοί.

Η διαδικασίες που απαιτούνται είχαν προχωρήσει από τη δική μας διοίκηση μέχρι την έκδοση απόφασης από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τον Φεβρουάριο του 2014 : https://diavgeia.gov.gr/decision/view/ΒΙΕ9ΩΨ8-ΝΟΔ . Ωστόσο, λόγω των δημοτικών εκλογών η συνέχεια δεν ήταν εφικτή.

Επειδή ο Δήμος έχει συνέχεια και υπάρχουν άνθρωποι της νυν διοίκησης που επιθυμούν σίγουρα να λύσουν αυτό το πρόβλημα, εκτιμούμε ότι θα τεθεί σε προτεραιότητα.  Η χρηματοδότηση του έργου μπορεί να διεκδικηθεί από  τα αποθεματικά της Περιφέρειας Αττικής. Άλλωστε ο προϋπολογισμός δεν θα ξεπεράσει   τις 150.000 ευρώ.

Για τη Χαραυγή και τους κατοίκους της αυτό το πρόβλημα είναι από τα σημαντικότερα. Καθημερινά για τους πιστούς στην εκκλησία και τις οικογένειες του παιδικού σταθμού η Ιωνίας είναι βραχνάς, ορατός κίνδυνος, η Εμείς ως διοίκηση θέσαμε το πρώτο λιθαράκι. Η συνέχεια πρέπει να δοθεί άμεσα και εμείς δεν γίνεται αλλιώς παρά να είμαστε αρωγοί.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παρούσα ανάρτηση έχει σταλεί προς δημοσίευση σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της πόλης μας: Acharnorama.gr, Δυτική Όχθη (doxthi.gr), Μενιδιάτης (menidiatis.blogspot.com), Ελεύθερο Βήμα (eleftherovima.wordpress.com), Πολιτική των Αχαρνών, Axarnea.gr, Εν τη Πόλει (Θρακομακεδόνες), Focuswebtv.gr, Αχαρναϊκή, Ελπίδα.