Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Είναι νόμιμο; Είναι ηθικό; Είναι το κτίριο του αντιδημάρχου;


Ερωτήματα με αφορμή κτίριο(;) που νοίκιασε εν μέσω πτώχευσης ο Δήμος  μας !…
Δεν είναι πολύς ο καιρός που τέθηκε στην ελληνική κοινωνία αν κάτι που είναι νόμιμο, αποκτά ταυτόχρονα και την Ηθική του υπόσταση. Περνάμε σαν χώρα τον 6ο χρόνο της κρίσης αλλά και ως Δήμος, τον δεύτερο μήνα πτώχευσης και ένταξής μας στο παρατηρητήριο.
Ας δούμε πως περιπλέκεται το νόμιμο(;) και το ηθικό στην περίπτωσή μας με την ενοικιάση ενός κτιρίου που προς το παρόν αγνοείται!

Λίγο πριν τον 15Αύγουστο, η Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών (ΔΗΦΑ) με μειοδοτική, φανερή και προφορική δημοπρασία, ξεκίνησε την διαδικασία για τη μίσθωση ακινήτου, στο οποίο ο σκοπός ήταν να φυλαχθεί αρχείο εγγράφων, έπιπλα και σκεύη του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών». Η διαδικασία φέρεται να διεξήχθη στο Γραφείο Προέδρου του ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΧΑΡΝΩΝ, στις Αχαρνές, (Αγ. Τριάδος 39) στις 22 Αυγούστου 2016 ημέρα Δευτέρα.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη, - που είναι  λεπτομερής στις ζητούμενες προδιαγραφές  - το προς μίσθωση προσφερόμενο οίκημα θα έπρεπε να πληροί τις παρακάτω προδιαγραφές:
-          Να βρίσκεται εντός του περιγράμματος της πόλης και να μην απέχει πάνω από 100μ από κεντρική οδό. 
-          Να έχει εμβαδόν κυρίως χώρου 400 έως 450 τετρ. μέτρα σε Ισόγειο.
-          Να είναι εύκολα προσβάσιμο και να μην επηρεάζεται από τις βροχοπτώσεις.
-          Να διαθέτει αυτόνομο και επαρκή χώρο στάθμευσης τριών έως τεσσάρων επιβατηγών αυτ/των και ενός φορτηγού βαρέως τύπου.
-          Να διαθέτει WC .
-          Να εξυπηρετείται από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με τις περισσότερες υπάρχουσες συγκοινωνιακές γραμμές της πόλης.
-          Να είναι εφοδιασμένο με σύστημα κλιματισμού.
-          Να διαθέτει άδεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας. 
-          Το κτίριο πρέπει να είναι κενό και ετοιμοπαράδοτο.

Τελικά, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου δημοσιεύθηκε η απόφαση κατακύρωσης, σε κυρία που ακούει στο όνομα  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΟΠΑΛΙΔΟΥ, η οποία προσέφερε για εκμίσθωση ακίνητο 535,00 Τ.Μ. στην περιοχή Καζανάς του Δήμου Αχαρνών, στην διεύθυνση Τερψιχόρης 1, με τιμή προσφοράς 410,00 € καθαρά το μήνα.

Ακόμα και η αν η διαδικασία καλύπτεται από νομιμοφανείς διαδικασίες και προκειμένου να μην υπάρχουν αιωρούμενα τα περί κατασκευασμένης διαδικασίας εκμίσθωσης, ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να απαντήσει:

  1. Ποια είναι η σχέση της κας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΠΑΛΙΔΟΥ με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Ευστάθιο Τοπαλίδη;
  2. Σε ποιο σημείο βρίσκεται τελικά το κτίριο, γιατί το παράδοξο είναι ότι στην Οδό Τερψιχόρης 1 … ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κτίριο  !
  3. Να δημοσιεύσει φωτογραφίες από το υπαρκτό – και φυσικά όχι από το ανύπαρκτο - κτίριο  που η Δημοτική Αρχή γνωρίζει ότι ενοικίασε.
  4. Να απαντήσει με τεκμήρια ποιες από τις προδιαγραφές πληροί το κτίριο που νοικιάστηκε, από το σύνολο που τέθηκαν αρχικά
  5. Υπήρχε πραγματική ανάγκη να επιβαρυνθεί με ένα ακόμα ενοίκιο η ΔΗΦΑ όταν Δημοτικοί Σύμβουλοι χρησιμοποιούν κενούς δημοτικούς χώρους για επιχειρήσεις τους;

Για όλα τα παραπάνω ερωτήματα περιμένουμε την άμεση απάντηση της Δημοτικής Αρχής.