Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Όταν ο δήμαρχος χαρίζει τα χαρισμένα: ιστορία επικοινωνιακής τρέλας με θύματα τους δημότες.. και τους Ηπειρώτες!


Το έχουμε πάρει απόφαση και δε μας δημιουργεί πλέον καμία έκπληξη ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός, με ό,τι κι αν σκαρφιστεί, προκειμένου να βγάλει προς τα «έξω» ένα ακόμα χαμόγελο μαζί με μια ακόμα φωτογραφία. 

Μετά την αποκάλυψη για τα δωρεάν αρνιά, στους «δικούς του» ανθρώπους με έξοδα της Αρωγής, δεν πέρασαν 10 μέρες και ο δήμαρχος ξαναχτύπησε. Αυτή την φορά, με το δώρο που μόνο αυτός ξέρει να χαρίζει, προς την Ένωση Ηπειρωτών!

Διαβάσαμε και είδαμε σε ωραιότατες φωτογραφίες, τον Γιάννη Κασσαβό να χαμογελά όπως πάντα σαν αγαθός πατέρας με έκδηλη ικανοποίηση! Κι όλα αυτά κάτω από τον τίτλο που έδειχνε να μην χωράει καμία αμφιβολία: «Δωρεά οικοπέδου από τον Δήμο Αχαρνών στην Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών για την ανέγερση Πνευματικού Κέντρου»!  (Δείτε περισσότερα εδώ )




Η δημοσίευση αναφέρει ξεκάθαρα, ότι ο Δήμος Αχαρνών – με ενέργειες ποιανού άλλου; Μα του Δημάρχου! - δώρισε ένα οικόπεδο στην Ένωση Ηπειρωτών, μαζί με κάθε λεπτομέρεια που θα ήθελε να ξέρει ο δημότης για την απεριόριστη καλοσύνη και ικανότητα της Δημοτικής αρχής και του Δημάρχου μας. Όλα καλά για τον Δήμαρχο, αλλά ξέχασε μια δύο σημαντικές λεπτομέρειες που θυμηθήκαμε, καθώς η μνήμη δεν μας έχει εγκαταλείψει τελείως!

Να πως έχει η ιστορία 

Το οικόπεδο αυτό λοιπόν, παραχωρήθηκε για πρώτη φορά στην Ένωση Ηπειρωτών το 1988, μόλις 30 χρόνια πριν, δηλαδή επι δημαρχίας Ντίνου Βρεττού!. Ο πιο σημαντικός όρος της παραχώρησης τότε, ήταν ότι «Παραχωρείται» για 2 χρόνια, με σκοπό στο διάστημα αυτό να ξεκινήσει η ανέγερση Πολιτιστικού κέντρου. Εάν όμως, μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε, τότε το οικόπεδο θα επέστρεφε στον Δήμο.



Για πολλούς λόγους - που δεν είναι η ουσία - κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό να συμβεί και έτσι, το οικόπεδο αυτό άλλαξε «χέρια» αρκετές φορές από τότε, με την Ένωση Ηπειρωτών και τον Δήμο να συνεργάζονται, όποιος δήμαρχος κι αν ήταν στην εξουσία. Η τελευταία παραχώρηση έγινε το 2008 επί δημαρχίας Φωτιάδη.
Αν θέλετε να διαβάσετε το ιστορικό των παραχωρήσεων προς την Ενωση Ηπειρωτών δείτε στη Διαύγεια εδώ (στη σελίδα 2). 

Μια εξόχως σημαντική εξέλιξη για το θέμα του Πολιτιστικού Κέντρου της Ένωσης Ηπειρωτών, ήταν όταν το 2014 εκδόθηκε η οικοδομική άδεια (δείτε τη σχετική φωτογραφία). Σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμος Αχαρνών, ενώσω ήμασταν διοίκηση, παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια, αλλά πόσα δελτία τύπου να βγάλει κάποιος για τα αυτονόητα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι η οικοδομική άδεια εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2014, δηλαδή ένα μήνα μετά την ανάληψη της διοίκησης από τον Γιάννη Κασσαβό, χωρίς φυσικά ο ίδιος να έχει συμβάλλει στο ελάχιστο.
  

Γιατί τόση φασαρία με ένα ακόμα δελτίο τύπου;

Έχουμε αναφέρει και άλλες φορές, ότι θα είμαστε οι πρώτοι που θα χειροκροτήσουμε κάθε θετική ενέργεια της Δημοτικής αρχής. Αρκεί όμως αυτή να είναι ουσιαστική! Το συγκεκριμένο θέμα που θίγουμε, ούτε υπήρξε, ούτε αναδεικνύει τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό σε μεγάλο ευεργέτη της Ένωσης Ηπειρωτών. Έκανε μόνο, αυτό που έκαναν όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι που ασχολήθηκαν, βάση της παράδοσης.

Δίκαια βέβαια θα αναρωτηθεί ο δημότης: «Και γιατί ένα τόσο απλό θέμα διαχείρισης πήρε τη διάσταση της Μεγάλης Ευεργεσίας?» Η απάντηση είναι μάλλον απλή: Για δύο και μόνο λόγους!
Ο πρώτος λόγος:
Ο Δήμαρχος είναι μεγάλος θαυμαστής της «επικοινωνίας», των φωτογραφιών και των ευχάριστων λόγων (και κειμένων) πιστεύοντας ότι αν υπάρχουν αυτά, το πραγματικό έργο είναι περιττό.
Ο δεύτερος λόγος:
έχει πλέον καταλάβει ότι μετράει αντίστροφα τις ημέρες της "κυριαρχίας" του και δεν χάνει ευκαιρία να κάνει «την τρίχα τριχιά», σε μια προσπάθεια να πείσει ότι αποτελεί την ευγενέστερη, ικανότερη και καλύτερη επιλογή που μπορεί να έχει ο τόπος σήμερα.

Το κακό όμως γι΄αυτόν, είναι ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που και θυμούνται και γνωρίζουν και πιστεύουν σε έναν καλύτερο και διαφανέστερο τρόπο διακυβέρνησης, έστω και χωρίς δελτία τύπου ή φωτογραφίες.