Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Με αφορμή την 19η Μαϊου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου



Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ανήκει στην τριάδα των γενοκτονιών  τις οποίες  διέπραξαν οι Τούρκοι τον περασμένο αιώνα. Με 353.000 νεκρούς μεταξύ 1916-1923  αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη γενοκτονία του προηγούμενου αιώνα.

Δυστυχώς η αδιαμφισβήτητη γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού, αυτό το φρικτό έγκλημα σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου είναι ακόμα και σήμερα θέμα διεκδίκησης στους διπλωματικούς διαδρόμους.

Οι Αχαρνές, ως φιλόξενη πόλη,  είναι τις τελευταίες δεκαετίες μια πόλη άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Ποντιακό Ελληνισμό. Οι συμπολίτες μας με καταγωγή από τον Πόντο παρά τις μεγάλες δυσκολίες που τους επιφύλασσε η ιστορία απέδειξαν ότι διαθέτουν τεράστια δύναμη, αντοχή, δημιουργικότητα και ενότητα. Για όλους εμάς που ζούμε στις Αχαρνές, ασχέτως καταγωγής, η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.  


Με σεβασμό, αποτιμούμε φόρο τιμής στις χιλιάδες Ποντίων που χάθηκαν όντας βέβαιοι ότι η ιστορία δεν σβήνεται με την άρνηση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας. Αντίθετα παραμένει εμπόδιο σε κάθε ειλικρινή προσπάθεια συμφιλίωσης των λαών. 


Η Δημοτική Παράταξη "Για την Πόλη μας"